70% от заболелите от COVID-19 в България са лекувани с антибиотик

...
70% от заболелите от COVID-19 в България са лекувани с антибиотик
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: 70% от болните с COVID-19 са лекувани с антибиотик профилактично |

70% от заболелите от COVID-19 в България са лекувани с антибиотик профилактично. Данните показа пулмологът доктор Александър Симидчиев, народен представител от Демократична България по БНР.

„ Изминалата година беше изключително тежка. По времето на COVID в доболничната помощ всеобщо се изписваха антибиотици, от време на време по два, по три антибиотика. Догодина е доста евентуално тези антибиотици да имат понижена успеваемост “, посочи доктор Симидчиев.

Той изясни, че при вирусните болести от антибактериална терапия няма безусловно никаква изгода. Когато нещо не прави работа, от него се получават единствено опасности, сподели пулмологът. 

Според него казусът елементарно може да бъде решен административно, по-трудно е да се промени настройката на лекарите, които предписват антибиотик профилактично, за всеки случай.

Лекарят е безапелационен, че всеобщото изписване на антибиотици е пристигнало от „ чувството за риск и за изтощение против този вирус “ и дефинира това като голяма неточност във връзка с публичното здраве.

Бактериите стартират да се приспособяват към антибиотиците, по тази причина пациентите не бива да бъдат излишно излагани на антибиотици, каза Симидчиев и добави, че в последните години прогрес в основаването на нови антибиотици няма.

Депутатът от Демократична България разяснява и новоизбрания министър на опазването на здравето:

" Проф. Сербезова определено е човек с административен и преподавателски опит, запозната е със структурите в министерството. Бих ѝ съдействал, тъй като се допълваме в това, което желаеме да създадем за опазването на здравето. Тя ще може да разчита на поддръжката на сътрудниците в Народното събрание. За да понижим вредите от идващ пик на пандемията, би трябвало на хората да бъде обяснявано какво и за какво се прави. Трябва да имаме безкомпромисни политики, тъй като пиковете са резултат от държанието на хората, а не на вируса ", безапелационен бе доктор Александър Симидчиев.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР